Navigáció
Eladó Villa, kastély, kúria, Acsa
Alapterület 3 133 m2,  58 943 m2 telek
Szobák száma 13
13.2 millió €
( 5 212 283 936 Ft )
Adatlap száma 10822337
Ossza meg ismerőseivel!
FacebookTwitter
További fotók az ingatlanról

Paraméterek

  • Azonnal költözhető
  • Euró
  • Kertkapcsolatos
  • Luxus ingatlanok
  • Medencés
  • Videós
  • Zöldövezeti
  • Építési mód: Tégla
  • Állapot: Luxus
  • Telekméret: 58 943 m2
  • Külső állapot: Kiváló
  • Bútorozottság: Bútorozott
  • Szintek száma: 4
  • Energetikai tanúsítvány: AA
  • Internet kapcsolat: Szélessávú (>10Mbps)
  • Villany: Bevezetve (230 Volt)
  • Víz: Van
  • Csatorna: Közműhálózatba bekötve

Ingatlan leírása

Magyarország egyik legimpozánsabb kastélya

 

C I T Y C A R T E L

INTERNATIONAL LUXURY REAL ESTATE AGENCY

 

 

 Magyarország legkülönlegesebb eladó kastélya 

 

A Budapest közelében található, "magyar Versailles"-ként is ismert kastély kivételes a modern pompa és a történelmi környezet egyedi ötvözetével - termei, melyekben a reneszánsz és a barokk elemek harmonikus egységet alkotnak, lenyűgöző atmoszférát teremtenek, miközben 21. századi kialakítása a luxus kedvelőinek is minden igényét kielégíti. A hajdani várkastélyokat idéző páratlan épületegyüttest körülöleli a mesés, vidéki táj - a vadászat, halászat és lovaglás szerelmeseinek legnagyobb örömére.

 

A KASTÉLY RÖVID LEÍRÁSA

Pest megyében, Budapesttől alig 50 km-re, a Cserhát lábánál, a Galga patak felső szakasza mentén, 58.943 nm-es gyönyörű birtokon, 1910-ben épült, 2012-ben Herrer Y Ceasar Ybl-díjas építész tervei alapján felújított, a Versailles-i kastély pompáját idéző, 2.891 nm-es, 13 hálószobás, 2 fogadótermes, 7 fürdőszobás, különleges hangulatú, csodaszép kastély eladó, parkjában száz évesnél idősebb, Felvidékről telepített fákkal.

A 2.891 nm-es kastély főépületből és oldalszárnyból áll, a főépületben földszint és két emelet, valamint padlás helyiség található, míg az oldalszárnyban földszint és padlástér van. Az épület teljes egésze alápincézett, amely nagy része borozó, rusztikus terméskő burkolattal, szőlőlevelekkel és fürtökkel díszített kovácsoltvas ajtókkal, ólomüveg freskókkal díszített, hangulatos világító ablakokkal.

Melléképületei közé tartozik a kazánház, a 8 boxos barokk ló-istálló, a parkban található alpesi stílusú faházak, valamint egy professzionális őrkutya-kennel (a felépítmények összesen: 3133 nm).

 

A KASTÉLY TÖRTÉNETE

A község már a honfoglalás idején is lakott hely volt - első írásos, oklevélbeli említése 1341-ből származik. Az építtető család Turóc megyéből származik, a vármegye a legrégebbi nemes családjainak egyike - már IV. Béla király korában, 1279-ben birtokot szereztek. A család tagjai később is kitűntek vitézségükkel, vármegyei és országos hivatalokat viseltek. A 16. században a család áttért az evangélikus hitre és tagjai jelentős tevékenységet végeztek az evangélikus egyház és hitélet szervezésében is. A bárói címet 1770-ben Mária Teréziától kapták.

A család első, négy tornyú díszes kastélyát 1735-1740-ben építették a hegytetőre, azonban ez a birtok a XX. századra hitbizománnyá alakult, így a kastélyt az akkori tulajdonos (aki akkor a magyarországi evangélikus egyház egyetemes felügyelője volt) lánya nem örökölhette volna, ezért a báró egy 1905-ben szerzett, közeli birtokon új kastélyt építtetett 1907 és 1910 között - az építkezés évei alatt megkötött házasság következtében azonban már nászajándékként került az ifjú pár tulajdonába, mely végül nemcsak a luxus, hanem az apai gondoskodás szimbólumává is vált. Ez az új kastély régi mintájára épült, középkori vár-jellegű, saroktornyos, a felvidéki késő reneszánsz várkastélyokra hasonlít. Falai nagyon vastagok, födéme téglaboltozatos. Rengeteg növényt a báró felvidéki birtokairól telepítettek át ide.

A kastélyt a második világháború után az állami gazdaság használta, az ötvenes évek államosítását követően pedig az egyik legelső hazai kastélyszállóként nyílt meg. A rendszerváltást követően magántulajdonba került, új tulajdonosa - egy német vadász - a legmagasabb igényeket kielégítő módon alakíttatta át és újíttatta fel, az eredeti elrendezést megőrizve, belső szerkezetileg azonban teljesen átalakítva. Tőle erednek a freskókon és ólomüvegeken fel-feltűnő vadászati motívumok, melyek közül a lépcsőház szarvasvadászatot ábrázoló falfestése az egyik legmegragadóbb.

A legutóbbi nagy volumenű felújításon 2011–2012-ben esett át. Megszépült a teljes homlokzat, kicserélték a tető héjazatát, végeztek talajnedvesség elleni szigetelést, valamint korszerűsítették a fűtést. Ekkor alakították ki a wellnessrészleget is kül- és beltéri úszómedencékkel, jakuzzikkal, gőzkabinnal és finn szaunával. A parkban kivágták a bozótot, kerítést húztak fel, sétányokat alakítottak ki, kitisztították a patak-medreket, és tölgyfa hidakat építettek. Az itt álló faházak egy részét felújították. A teljes kastélypark (beleértve a tó környezetét is) díszkivilágítást kapott, csakúgy, mint maga az épület.

 

A KASTÉLY ELRENDEZÉSE

- A FŐÉPÜLET: Az 1949 nm-es főépület szintjei: földszint (410 nm), két emelet (473 nm és 406 nm), padlástér (210 nm), tetőterasz (100 nm), valamint az épület alatti pince (350 nm).

Átalakítása és felújítása magas minőségben, kényelmi, funkcionális és biztonsági szempontok figyelembevételével történt. 

A FÖLDSZINT 410 nm-es, amely magában foglalja az impozáns, 75 nm-es fogadótermet, két több, mint 30 nm-es lakosztályt, 33 nm-es étkezőt, 40 nm-es konyhát, biztonsági szobát, irodát, valamint az ezeket kiszolgáló vizes helyiségeket. 

A kastély földszintjén van a biztonsági központ szobája. A helyiségben a biztonságtechnikai berendezések találhatók, így a videó megfigyelő rendszerhez tartozó monitorok, amelyekhez a kültéri- és beltéri kamerák kapcsolódnak, továbbá külső és belső mozgásérzékelő hálózat, valamint riasztó és tűzjelző rendszer. Páncél- és fegyverszoba is ki lett alakítva.

AZ ELSŐ EMELET 473 nm-es, amely két 40 nm-es lakosztályt, öltöző- és dolgozó szobákat, közel 100 nm-es szalont és könyvtárat, 40 nm-es étkezőt, két elegáns erkélyt, valamint a szintet kiszolgáló vizesblokkokat foglalja magában.

A MÁSODIK EMELET 406 nm-es, amely négy egyenként kb. 35 nm-es, kereszt-boltíves, saroktornyos lakószobát, kiszolgáló helyiségeket, valamint egy 20 és egy 100 nm-es tetőteraszt foglal magában. A tetőteraszon jakuzzi került elhelyezésre.

A szinteket hatszemélyes elegáns lift és impozáns lépcső köti össze, az esélyegyenlőség jegyében pedig a főbejárat lépcsőjén emelő-liftet is létesítettek.

A különleges freskók, a színhasználat és a kézzel szőtt selyemhernyó falikárpitok Versailles hangulatát idézik. A mesés lakosztályok egyedi márvány kandallókkal rendelkeznek.

- AZ OLDALSZÁRNY: A 942 nm-es oldalszárnyban a kiszolgáló személyzet részére kialakított helyiségek (irodák) találhatóak, ezen felül beltéri úszómedence, edzőterem, külön finn- és infraszauna, 8 személyes gőzkabin, fűtött jakuzzi, öltöző/masszázs szoba, konyha, mosókonyha, hűtőkamra vadhús tárolására külön generátorral. 

A FÖLDSZINT 322 nm-es, itt helyezkedik el a 100 nm-es wellness, belső medencetér szaunával, a 40 nm-es, felszerelt kondicionáló terem, öltözők, mosdók, mosókonyha, konyha, valamint vadhús hűtésére alkalmas hűtőkamra.

AZ ELSŐ EMELET 250 nm, itt két 40 nm-es szoba, fürdőszoba, valamint a padlástér található.

A második emelet egészét a romantikus oldalbástyán kialakított 120 nm-es tetőterasz foglalja el.

Az épület alápincézett (250 nm).

Az oldalszárny előtt külső medence és hozzá tartozó kültéri jakuzzi is kialakításra került, mind a belső, mind a külső medence használható mozgáskorlátozottak számára is.

- A PINCE: A kastély egésze - mind a főépület, mind pedig az oldalszárny – alápincézett. A pince mindkét épületrészből megközelíthető, így az épület több irányon keresztül elhagyható.

Az átalakítási munkák során felújították, a padlót rusztikus terméskő-burkolattal, egy részét pedig olasz Cellini padló- és falburkolattal látták el, a falakat és a mennyezetet a rendkívül exkluzív Oikos coccio antico cserép vakolat borítja.

Ékessége a borozó, amely három, egymástól egyedi tervezésű, neves magyar művész által kivitelezett, szőlőlevelekkel és fürtökkel díszített  kovácsoltvas-ajtóval elválasztott, egybefüggő helyiségből áll, fala pedig a kastély eredeti terméskő, illetve tégla burkolatával megegyező maradt. A világítóablakok a szőlőtermesztést szimbolizáló ólomüveg freskókkal díszítettek.

A szinten több tároló helyiség található, itt került kialakításra a lift gépháza, a medencék működtetéséhez szükséges uszodatechnika-gépház, a felújítás során újonnan tervezett, lőtérnek kialakított helyiség, egyedi tervezésű, két helyiségből álló hűtőkamra, illetve biztonság ajtóval ellátott fegyverszoba.

 

A „MAGYAR VERSAILLES”

Belsőépítészeti vonatkozásban figyelemre méltó, hogy a kastélyban több helyen megjelennek XIV. Lajos kedvelt színei és motívumai (bourbon kék, -zöld és -vörös), melyek a versailles-i kastély hangulatát idézik. Továbbá a kizárólag a versailles-i kastélyban látható Mathieu falikarok és kristálycsillárok hiteles aranyozott másolatai is megtalálhatók az épület minden lakosztályában. Esztétikai és funkcionális vonatkozásban is egyedülállóak az épület nagyobb helyiségeiben elhelyezett 12 darab faburkolatú- vagy márvány kandalló. A kastély belsőépítészeti kialakítása Herrer-y M. Caesar Ybl-díjas építész alkotása.

A kastély építészeti kialakítása a középkori vár-jelleget hangsúlyozza. A felvidéki késő reneszánsz várkastélyokra pedig a saroktornyos kialakítás és az oldalszárny reneszánsz pártázata rezonál. A kastély belső kialakítására már a kényelem és a reprezentáció mértéktartó barokkos megfogalmazása jellemző.

 

MELLÉKÉPÜLETEK

A kastélyparkban több melléképület is található (751 nm): 

- BAROKK VERSENYLÓ-ISTÁLLÓ: A vidéki kastélyok egyik fő előnye, hogy a környezet számtalan sportolási lehetőséget nyújthat a lovasoknak. A 313 nm-es, 8 boxos, barokk stílusú versenyló-istálló a kastélypark nyugati oldalán, az oldalszárny közelében épült, régebben raktározásra is használták, azonban a felújítási és átalakítási munkálatok során visszakapta korábbi rendeltetését, és eredeti formájában, barokk stílusban, igényes belső megoldásokat alkalmazva, a legkorszerűbb lótartást biztosító felszerelésekkel berendezve újjáépítették. A boxok kiképzése megfelel a versenyistállók követelményeinek.

Az istállón belül kialakításra került egy lovászlak, mely a lószerszámok tárolását is lehetővé teszi, a tetőtér pedig takarmány-tárolásra szolgál. A felújítás során az istállóhoz egy oszlopokon álló, fa szerkezetű, hornyolt cserép-fedésű, nyitott fészer épült. A kastély oldalszárnya mögött a lovak futtatására és képzésére szolgáló, körbekerített karámot hoztak létre.

- KAZÁNHÁZ ÉS GÉPÉSZET: A biomassza kazánház és őrközpont, őrkutya-kennel 168 nm-es. 

A földszintes épületben tűzvédelmi fallal és acél ajtókkal ellátott gépészeti jellegű helyiségek és a kezelő-személyzet részére öltöző, valamint mosdó találhatóak. A kazánházban két darab, egyenként 230 kW teljesítményű modern holland REMEHA Gas 312T típusú termo-elektromos, öntöttvas gázkazán üzemel, illetve négy darab, egyenként 64 kW teljesítményű biomassza kazán, ami a legtakarékosabb fűtési módot teszi lehetővé. A kazánok füstgázgyűjtővel, gáz szabályozóval és biztonsági szeleppel, valamint biztonsági termosztáttal vannak ellátva. A kazánház tetején elhelyezett alumínium napkollektorok tavasztól őszig teljes körűen lefedik az egész komplexum melegvíz-igényét.

- SZÁLLÁSADÓ FAÉPÜLETEK: Ezek az épületek összesen 270 nm-esek: a területen 2 db nagy (kétszintes, egyenként 100 nm-es) alpesi stílusú faház és 6 kisebb cottage (kb. 70 nm) található. 

 

EGYÉB KÜLÖNLEGESSÉGEK

- Rezsibarát kastély:  az egyetlen „ZÖLD” KASTÉLY Magyarországon, zéró ökológiai lábnyomot hagy. A parkban található 50 kW-os napelem-farm szinte teljes egészében biztosítja az áramellátást, a kazánházban 4 db, egyenként 64 kW-os biomassza kazán működik. A használati melegvizet napkollektorok adják, a park öntözése fúrt kútról történik.

- A kastély parkjának területén HELIKOPTER fogadására alkalmas leszállópálya kialakítható.

- A birtok területe alatt TERMÁL gyógyvíz található. Ez újabb lehetőségeket ad a kastély fejlesztésére.

- A kastélyban található Schéner Mihály festménygyűjteménye, mely 110 darabból áll, a gyűjtemény értéke nettó 82 M Ft.

- A kastélyban található berendezési tárgyak, bútorok értéke nettó 132,085 M Ft.

- A területen átfolyó természetes patak vizét gyűjti össze a parkban található nagyméretű tó, kis szigettel a közepén.

- Az ingatlan műemlékvédelem alatt nem áll, tehát az épületet érintő bármilyen változást, építési munkát az örökségvédelmi hatóság hozzájárulása nélkül lehet megvalósítani. Védettség: helyi védelem (helyi növényállomány védettsége).

- A kastélyhoz közel van Pest megye legnagyobb horgásztava, a Sinkár-tó, melynek 84 hektáros vízfelülete és halállománya egyedülálló. A közelben SPORT HORGÁSZATI lehetőségek találhatóak: a Sinkár-tó 1 km távolságra (76 hektár terület), a Barina-tó 4 km távolságra (8 hektár terület) található. 

- A kastélyt a Budapesthez legközelebbi nagyvadas vadásztársasági terület veszi körül 84.000 hektár területen. VADÁSZATI lehetőségek: egyéni vadászat, hajtóvadászat, szabadtéri hajtóvadászat, kerti hajtóvadászat, cserkelő vadászat.

- Jellemző VADÁLLOMÁNY: gímszarvas, dámszarvas, vaddisznó, őz, muflon, fácán.

-  Egyaránt maximum 50 perc alatt elérhető: Budapest belvárosa, Liszt Ferenc Nemzetközi Reptér, Gödöllői Sissy kastély, Hatvani Vadászati Múzeum, Hollókő, Dunakanyar.

 

Az ingatlan alkalmas magán rezidenciának, kastélyszállónak, vadászati központnak, reprezentatív cégközpontnak is.

A terület beépíthetősége: 20 %-os.

100 %-os üzletrészt értékesítünk.

 

Hívását szeretettel várom!

 

Varázsolja el családját, vendégeit, ismerőseit ezzel a csodálatos kastéllyal!

 

#citycartel #dreamhome #homesweethome #amazingview #hungary #luxurylifestyle #luxusingatlanok #luxuryagent #luxuryhomes #luxury #luxus #bestbrokerage #homedecor #homestaging #millionaire #castle

 

 

ÜDVÖZLETTEL:

DR VINCELLÉR ZSUZSA

ÜGYVEZETŐ, CEO, LUXURY SPECIALIST

+3630-815-2510

[email protected]

 

CITY CARTEL BUDA KFT.

CITY CARTEL FRANCHISE HUNGARY KFT.
1118 BUDAPEST, HEGYALJA ÚT 54.

1026 BUDAPEST, SZILÁGYI ERZSÉBET FASOR 121.

BUDAGYÖNGYE BEVÁSÁRLÓKÖZPONT

 

 

C I T Y C A R T E L - INTERNATIONAL LUXURY REAL ESTATE AGENCY

Térkép

network solutions vs ipage