Navigáció
Eladó Villa, kastély, kúria, Vác
Alapterület 1 506 m2,  14 685 m2 telek
Szobák száma 15
899 millió Ft
Adatlap száma 10823859
Ossza meg ismerőseivel!
FacebookTwitter
További fotók az ingatlanról

Paraméterek

  • Kertkapcsolatos
  • Luxus ingatlanok
  • Medencés
  • Zöldövezeti
  • Építési mód: Tégla
  • Állapot: Felújított
  • Telekméret: 14 685 m2
  • Szintek száma: 3

Ingatlan leírása

DUNAKANYARRA PANORÁMÁS NEORENESZÁNSZ KASTÉLY

DUNAKANYARRA PANORÁMÁS NEORENESZÁNSZ KASTÉLY

 

Festői környezetben, Dunakanyarra panorámás, 1800-as évek végén épült, a 2000-es évek elején teljes körű renováláson átesett, exkluzív, impozáns, különleges neoreneszánsz kastély keresi leendő tulajdonosát.

 

A KASTÉLY RÖVID LEÍRÁSA

A gyönyörűen parkosított, ősfákkal borított, romantikus kialakítású telekterület ÖSSZESEN 14.685 nm, amelyet egy kis utca választ ketté:

- Az úttest egyik oldalán, 10.396 nm-es telken áll a csodás dunai panorámával rendelkező, impozáns, NEORENESZÁNSZ KASTÉLY, amely 876 nm-es, 3 emeletes a hozzá tartozó negyedik szintnek is tekinthető 3 állásos garázzsal, illetve a 164 nm-es, panorámás USZODA ÉS WELLNESS, 16 m-es, elhúzható tetővel fedett, feszített víztükrű, fűthető kültéri medencével, felszerelt bárral, szaunával, jakuzzival, öltözőhelyiségekkel: a nagyteraszon kültéri grillezővel. A kastélyparkban különleges szobrok találhatóak.

- Az úttest másik oldalán, 4.289 nm-es telken mediterrán VENDÉGHÁZAT alakítottak ki három, külön bejáratú apartmannal (2 db egyszobás; illetve 1 db kétszobás, amerikai konyhával), ehhez kapcsolódó zárt, belső három állásos bowling pályát bárrésszel, vizesblokkal, öltözővel, valamint kültéri, műfüves SPORTPÁLYÁT, amely alkalmas lehet akár futball-, tenisz-, kosár- vagy kézilabdajátékok helyszínéül is, továbbá a kerti tó mellett minigolf-pályát.

A két belterületi telek egyenként teljesen zárt, kerítéssel körbekerített, külön kapuval ellátott, valamint további kültéri parkolóhelyek biztosítására is lehetőséget adnak (a sportpálya oldalán 5+1, a kastély oldalán igény szerint).

 

A KASTÉLY TÖRTÉNETE

A francia renaissance-stilusú kastélyt Ybl Miklós egyik ismert tanítványa tervezhette, aki dolgozott az Első Magyar Általános Biztosító székházának építkezésén, a Vámpalota (mai Corvinus Egyetem), a Budapesti Operaház és az Uránia mozi épületén, a Haggenmacher-palotán, a Belvárosi Takarékpénztár székházának épületén, és a Brudern-ház (avagy a Párizsi udvar) épületén is. 1887-ben kapott megbízást a villa munkálataira, azonban mivel az egyik oromzaton korábbi dátum (1871) szerepel, így ez valószínűleg egy eredeti épület átépítése volt.

Leghíresebb tulajdonosa egy burlesque színész volt, aki 1932-ben belsőleg teljesen modernizáltatta az épületet, fayence burkolatú, nagyméretű fürdőszobával és modern mellékhelyiségekkel szereltette fel.

A 2000-es évek elején a kastély teljes körű felújításon esett át, megtartva az eredeti stílusjegyeket, de a felszín alatt a lehető legmodernebb technikát építették be.

Ekkor alakították ki a kastéllyal szomszédos telken található apartmanokat és sportpályát.

 

A KASTÉLY ELRENDEZÉSE

A főépület 876 nm-es, az uszoda 164 nm-es, a sportpálya oldalán található felépítmény apartmanokkal együtt 504 nm.

A FŐÉPÜLET

- A földszinten a loggiáról belépve impozáns előtér fogad minket, amelyből nyílik a közlekedő, a lépcsőház,  a szalon és a vendég toalett. A szalonhoz egyedi hangulatú télikert, étkező, konyha kapcsolódik, a szinten 2 hálószoba került kialakításra a hálószobák hozzájuk tartozó vizesblokkal.

- Az emeleten két dolgozószoba és egy Dunakanyarra örökpanorámás könyvtárszoba található.

- A legalsó szint külön bejáróval is rendelkezik: itt található egy rendezvényszoba biliárdasztallal, bárpulttal, bortárolóval, egy, a földszinten elhelyezkedő tálalókonyhával ételszállító lifttel összekötött nagy konyha kamrával, mosókonyha, 3 szoba a hozzájuk tartozó vizesblokkokkal, valamint tároló helyiségek.

Az egyes szinteket lift közi össze. 3 autó számára a garázs biztosít parkolási lehetőséget.

A kastély a felújítás következtében megfelel a mai modern kor elvárásainak, miközben eredeti stílusjegyeit megtartotta.

 

EGYÉB KÜLÖNLEGESSÉGEK

- Zárt wellness panorámás, kültéri medencével, kültéri sütögetővel

- A sportpálya funkcionálhat kosárlabdapályaként, futballpályaként

- Beltéri bowling- és kültéri golfpálya

- Kerti tó

- A hangulatos, ősfás telek panorámás a Dunakanyarra.

 

Ideális lehet luxus családi otthonnak, esküvő- és rendezvényhelyszínnek, befektetési célzattal gyógyüdülőnek, vendégháznak vagy akár vállalkozás székhelyének is, mivel rövid távú hasznosítása is engedélyezett.

Kitűnő a lokáció, hiszen a Dunakanyar központjában, kiváló infrastruktúrával ellátott részen található.

 

Hívását szeretettel várom!

 

Dr. Vincellér Zsuzsa

+36 30 815 2510

 
 
 
 

Térkép

network solutions vs ipage